אא

אחרי המאבק - מתווה הפיצויים מתעדכן: התאמות מיוחדות לענף התיירות

לאחר התנגדות האוצר לשינויים, הונחה הצעת חוק מעודכנת שתכלול התאמות לענף התיירות, הרחבת הזכאות וקיצור תקופת האבטלה

צילום: Shutterstock צילום: Shutterstock

ועדת הכספים של הכנסת החליטה לקדם מתווה פיצויים משופר לעסקים שנפגעו בעקבות מבצע "שאגת הארי", והנחתה את הלשכה המשפטית לנסח הצעת חוק מעודכנת בנושא.

ההחלטה התקבלה לאחר דיון שנערך היום (ראשון) בוועדה, ובסיומו נקבע כי יש לבצע התאמות למתווה הפיצויים כך שייתן מענה רחב יותר לצרכי המגזר העסקי.

המהלך מגיע לאחר שנציגי משרד האוצר לא הסכימו לשינויים שהוצגו בדיון. בעקבות זאת, יו"ר הוועדה, ח"כ חנוך מילביצקי, הורה על קידום הצעת חוק שתכלול את דרישות הוועדה, בשיתוף משרד התיירות והתאחדות המלונות.

בין השינויים המרכזיים שנבחנים במסגרת ההצעה, התאמה ייחודית לענף התיירות, לפיה תקופת הבסיס לחישוב הירידה במחזור תיקבע לשנת 2023 ולא לשנת 2025, זאת על רקע הפגיעה המתמשכת בענף. בנוסף, נשקלת הענקת מענק ייעודי לענף התיירות, לצד הרחבת מעגל הזכאים לפיצוי במסלול המחזורים כך שיכלול גם יישובים נוספים בצפון הארץ.

עוד כולל המתווה בחינה של קיצור תקופת הזכאות לדמי אבטלה לעובדים שהוצאו לחל"ת, כך שתעמוד על חמישה ימים רצופים במקום עשרה. במקביל, דרש יו"ר הוועדה ממשרד האוצר לבחון הגדלת תקרות הפיצויים, וכן לבחון אפשרות שלפיה חברות ייבחנו בנפרד במסגרת איחוד עוסקים, כך שחברות עם מחזור שנתי של עד 400 מיליון שקל ייכללו במתווה.

במקביל לדיונים בוועדה, מנהלים שר התיירות ומנכ"ל משרדו מגעים מול משרד האוצר לגיבוש תקציב ייעודי לשיקום וקידום ענף התיירות בישראל.

בהתאחדות המלונות הביעו שביעות רצון מההחלטות וציינו את שיתוף הפעולה עם משרד התיירות וחברי ועדת הכספים. כמו כן, ציינו את תרומתם של הגורמים המעורבים בקידום המתווה.

הדיונים בנושא והליך החקיקה צפויים להסתיים במהלך השבוע הקרוב.

הירשמו למבזקי פספורטקרוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: ועדת הכספים של הכנסתועדת הכלכלהכנסתתיירותתיירות פניםבארץ

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: