אא

מה דעתכם לאכול זאב נהרות או אייל צפון בבישול איטי? בדקנו את התפריט החדש של חברת השייט

קבוצת השייט ויקינג ליין בחרה בשף השנה של פינלנד להרכיב עבורה את תפריט הא-לה-קארט החדש באוניות שלה. מה כולל התפריט וכמה תשלמו על כל מנה ומנה? כל הפרטים

צילום: ויקינג ליין צילום: ויקינג ליין

הסתיו הזה, אורחי מסעדות הא-לה-קארט של קבוצת השייט ויקינג ליין (Viking Line’s) יוכלו ליהנות מתפריט חדש המורכב מחומרי גלם נורדיים כמו זאב נהרות פיני, אייל הצפון ולראשונה גם אווז.

את תפריט הסתיו ריכז סימו האריבארה, שף השנה של פינלנד לשנת 2024. ואת המלצות היין סיפקה מלצרית השנה של פינלנד, יניקה טיינסו, שקודם לכן זכתה גם בתואר סומלייה השנה של פינלנד.

הקבוצה ציינה כי האריבארה הוא שף השנה הראשון שקיבל את הכבוד לבחור את כל תפריט הא-לה-קארט של ויקינג ליין מאז שהחברה החלה בשיתוף פעולה עם תחרות שף השנה של פינלנד בשנת 2018. ביומיום, האריבארה מנהל את חברת הקייטרינג Hiiohoi ועבד בעבר במסעדת Ventuno וכן במסעדת Sanchome, אותה גם ייסד. בשנת 2022 הוא נבחר לשף השנה בטקס PRO של תעשיית המסעדנות הפינית.

"בפילוסופיית האוכל שלי תמיד היה חשוב לחשוב עונתית, לצמצם בזבוז מזון ולהשתמש בחומרי גלם מקומיים. על בסיס עקרונות אלו פיתחתי גם את תפריט Pure Nordic Tastes יחד עם השף הראשי של Viking Glory, אולה הנינן. בשיתוף פעולה ייחודי זה רציתי להאיר את חומרי הגלם המקומיים הטובים ביותר. התפריט כולל גם טעמים שאנשים לא זוכים לטעום לעיתים קרובות, כמו אווז, חלב עזים וחמאה על הגריל. זה נהדר עבורי להרכיב את כל התפריט, כך יכולתי ליצור חוויה שלמה, שבה המנות משלימות זו את זו", אומר האריבארה.

יאן לינדהולם, מנהל המסעדות של ויקינג ליין הוסיף ואמר: "רצינו ליצור תפריט סתיו הרמוני למסעדות הא-לה-קארט שלנו, שבו כל מנה משלימה את האחרות. לכן, לראשונה אי פעם, נתנו את מלאכת יצירת התפריט לשף השנה של פינלנד. כשהייתה לנו ההזדמנות לטעום את העבודה של סימו ויניקה, היינו מרוצים מאוד מההחלטה שלנו. עכשיו כל הטעמים עובדים יחד באופן מושלם. על ידי תמיכה בתחרות שף השנה של פינלנד, אנו מסייעים לפיתוח תרבות האוכל של המדינה כולה. אנחנו גאים שאנחנו יכולים להאיר זרקור על אנשי מקצוע מוכשרים בתעשיית המסעדנות, ובמקביל, כמובן, לפנק את הלקוחות שלנו בחוויות קולינריות ייחודיות".

בין איזה תאריכים התפריט זמין וכמה תשלמו על כל מנה?

תפריט שף השנה יוגש בין התאריכים 17 בספטמבר ועד 12 בנובמבר על גבי האוניות Viking Glory, Viking Grace, Viking Gabriella ו-Viking Cinderella. אלה המנות ואלה המחירים:

מנות פתיחה

ארטישוק ירושלמי צלוי, שמנת חמוצה בטעם שמיר, ביצי ונדס כבושות ודומדמניות לבנות מוחמצות - €12.

לחם שטוח מתפוחי אדמה בגריל, סלק בחמאה מעושנת, גבינה פינית וקייל - €13.

טרטר בקר, באו מטוגן פריך, חרדל דבש וחלמון כבוש - €14.

ונדס כבוש בסגנון בוקיירונס, ציר מלפפון-תפוח, תפוחי אדמה פריכים וקרם חלמון - €13.

מנות עיקריות

Tarte Tatin עם בצל מקורמל, ציר פטריות, שמן רמזון וסלט עשבים - €26.

קונפי אווז פיני, קרם מקורמל, כרוב עונתי ודומדמניות מיובשות - €33.

זאב-נהרות בסגנון שף השנה, חמאה על הגריל, תפוחי אדמה עם חזרת ופטריות מוחמצות - €29.

אייל פיני בישול איטי, לינגונברי מומלחים, לב אייל מיובש וקצף תפוחי אדמה - €31.

קינוחים

פודינג חלב עזים, שיבולת שועל קלויה, אשחר ימי במרינדה ורוטב רוזמרין-אשחר - €12.

פרפה דומדמניות שחורות, שיפון מקורמל, רוטב דומדמניות שחורות ושוקולד מריר - €13.

דייסה מוקצפת עם תפוח, סורבה תפוח־קינמון, קרמל מניצת אשוח ומרנג תפוחים - €13.

גבינות עם אוכמניות בטעם טימין, לחם פריך עם זרעים ואגס - €12.

הירשמו למבזקי פספורטקרוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קרוזיםויקינג לייןViking Line’s

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: