אא

קרוזים תחת חיג'אב: איראן - מדינת האייתולות מפתיעה עם שייט תענוגות

קרוזים הם לא בדיוק הדבר הראשון שקופץ לראש כשחושבים על שלטון דתי קיצוני כמו זה הנהוג כיום באיראן, ועדיין ברפובליקה האיסלאמית השיעית הם קיימים באישור רשמי ותחת כללי הצניעות של המשטר. בדקנו מה מציע ענף הקרוזים באיראן ואיך רוסיה קשורה גם לזה?

הים הכספי באדיבות נאס"א. צילום: shutterstock הים הכספי באדיבות נאס"א. צילום: shutterstock

למרות הדימוי הקשוח של הרפובליקה האסלאמית השיעית הקיצונית, מתברר שגם באיראן - האוייבת המושבעת של ישראל ואחת המדינות השמרניות והסגורות בעולם -מתקיימים קרוזים למטרות נופש.

מבדיקה שערכנו באתר של סוכנות הידיעות הרשמית של ממשלת איראן - Islamic Republic News Agency - נכון לשנת 2024, ספינות תענוגות יצאו מחופי המדינה והציעו חוויית חופשה על הים כולל אוכל, בידור ולעיתים גם מוזיקה. הכל, כמובן, תחת כללי הצניעות של המשטר.

צילום: shutterstockצילום: shutterstock

"מדובר בצוהר מעניין למציאות פחות מוכרת של החיים באיראן, וגם באיתות לשינויים כלשהם בתרבות הפנאי במדינה", מציינת סוכנות הידיעות האיראנית. 

על פי מידע נוסף שפרסמה הסוכנות לקראת סוף שנת 2024, בדצמבר אשתקד, מסלול קרוזים בינלאומי חדש צפוי להיות מושק בקרוב בים הכספי. "סגן הממונה על ענייני הים בארגון הנמלים והימי של איראן הביע תקווה כי מסלול הקרוזים הבינלאומי לאורך חופי הים הכספי יושק בקרוב", ציינה הסוכנות. עוד ציינה כי על פי דיווח באתר משרד הדרכים והפיתוח העירוני של איראן, רוסיה היא זו שמתכננת להשיק מסלול קרוזים חדש בים הכספי. המסלול יכלול ביקור בכל המדינות החופיות לים הכספי, כלומר אזרבייג'ן, איראן, קזחסטן, טורקמניסטן ורוסיה - הגובלות בים.

עוד צוין כי על פי התוכנית המוצעת על ידי הרוסים, ספינות הקרוז יפליגו מנמל אסטרחן שברוסיה, יעברו דרך נמלי קזחסטן, טורקמניסטן ובאקו שבאזרבייג'ן, ויגיעו לנמל אנזלי באיראן.

גורם בכיר צוטט בסוף 2024 כאומר ש"איראן נוקטת את הצעדים הנדרשים לקידום התוכנית ומביעה תקווה שהמסלול הבינלאומי בים הכספי יושק".

באוגוסט 2023, איראן חשפה את ספינת הקרוז הראשונה בים הכספי. אונייה ושמה "מרינה ח'זאר" (Marina Khazar). הטקס התקיים בנמל נושהר שבמחוז מזרח אזרבייג'ן, בנוכחות מספר בכירים איראניים. הספינה, שנבנתה בשנת 2012 על ידי יצרן אמירתי, נרכשה על ידי משקיע פרטי ויועדה לשמש תיירים מקומיים ובינלאומיים.  אורכה כ-20 מטרים, רוחבה 5 מטרים ומשקלה 20 טון והיא מסוגלת לשאת לפחות 70 נוסעים, כוללת שירותי קייטרינג, ג'ט סקי ועוד. 

"התיירות הימית הייתה אחד החלומות של תושבי צפון איראן, ובמיוחד של החלק המערבי של מחוז מזנדראן", כך מציינת סוכנות הידיעות הרשמית של מדינת האויב. 

הירשמו למבזקי פספורטקרוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: קרוזיםאיראן

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: