מי אמר שרק הורים צריכים לצלם את החופשה? זה מה שמגלה מחקר חדש
מה קורה לזיכרונות כשהילדים הם אלה שמחזיקים במצלמה? והאם לתמונות מודפסות יש באמת כוח רגשי מיוחד שלא קיים בדיגיטל?כל התשובות במחקר חדש שערכה קבוצת הנסיעות TUI

מחקר חדש של קבוצת הנסיעות TUI מגלה כי ילדים שמצלמים בעצמם תמונות חופשה בים או ביבשה, ואז מקבלים הדפסים פיזיים של התמונות שצילמו - שומרים על הזיכרונות בצורה חזקה ועמוקה יותר גם בבגרותם.
TUI, שהשיקה לפני מספר חודשים סדנאות צילום “Mini Memory Makers” בחלק ממועדוני הילדים שלה TUI BLUE, מפרסמת עוד כי המחקר שערכה לפני השקת הסדנאות, הדגיש את העוצמה של תמונות מודפסות ואת היכולת שלהן לעורר זיכרונות חיוביים.
מהמחקר עולה כי 20% מהמבוגרים הודו שהם נוהגים לדפדף בתמונות ישנות לעיתים קרובות, ו-46% מהצעירים בגילאי 25-34 אף שיחזרו תמונת ילדות אהובה עם משפחה או חברים.
עוד מגלה המחקר, שלמעלה ממחצית מהמבוגרים מצלמים רק בסמארטפון כבר לפחות 3 שנים. זאת למרות ש-20% מרגישים שהטלפונים החכמים גורמים להם להיות פחות נוכחים ברגע, ו-35% טוענים שדפדוף בתמונות דיגיטליות פחות מרגש. לעומתם, 63% מהמבוגרים מסכימים שתמונות מודפסות שומרות על ערך רגשי חזק יותר.
עוד גילה המחקר כי 60% מהמבוגרים זוכרים את תחושת הציפייה לקבלת התמונות המודפסות מחופשות הילדות - תחושה שתרמה לשימור הזיכרון. ובנוגע לדור הצעיר, 61% מהנשאלים אמרו שכשילדים מצלמים בעצמם, החוויה כולה מקבלת ערך מוסף. כלומר, ההורים מסכימים שמעורבות של הילדים בשימור הזיכרונות הופכת אותם למיוחדים יותר. כמו כן, 60% סבורים שהילדים מעריכים יותר את התמונות כשהם משתתפים בצילום שלהן ולא רק מצטלמים בהן.
ד"ר טארקה גונרתנה, פסיכיאטר קליני ומומחה לכישורי זיכרון, שלקח חלק בקמפיין “Mini Memory Makers” של TUI, אמר: "הזיכרון חיוני להבנת העולם ולתפקוד היומיומי שלנו. הוא מסייע לנו ללמוד לדבר, להימנע מסכנות ולפתח את האישיות שלנו. ברמה הרגשית, זיכרונות חיוביים מחזקים את בריאות הנפש, מגבירים חוסן רגשי ומספקים לנו עוגן ברגעים קשים".
עוד אמר, "תמונות משפחתיות עוזרות להעלות רגשות וזיכרונות, במיוחד כשילדים מעורבים בעצמם ביצירת הזיכרונות, תהליך הלמידה והזיכרון הופך לעמוק יותר. גם אם התמונות מטושטשות או לא מושלמות - עבור הילד הן בעלות משמעות".