מימונה במנו ספנות: בדקנו כמה קילו קמח, סולת, דבש, סוכר ועוד להכנת מטעמי חג מסורתיים
ביקשנו מחברת הספנות הישראלית את המספרים מאחורי חגיגת המימונה הגדולה הצפויה בלב ים על סיפונה של הקראון איריס, ואלה הם

כ-2,000 נוסעים, שיצאו בהפלגה של חברת מנו ספנות אתמול (ה'), יחגגו את חג המימונה המסורתי מעבר לים.
כמה מופלטות ושאר מתוקים ייהנו הנוסעים על סיפונה של האנייה קראון איריס? פנינו (פספורט קרוז) למנו ספנות ואלה המספרים שהתקבלו של המרכיבים הקולינריים החיוניים למאכלי החג:
קמח – 1,200 ק"ג
סולת טחונה דק – 120 ק"ג
דבש זהב – 160 ק"ג
ביצים טריות – 6,000 יחידות
מרגרינה – 100 ק"ג
בצק פילו עדין – 220 ק"ג
בצק כנאפה אותנטי – 200 ק"ג
סוכר גרגרים טהור – 250 ק"ג
סוכר אבקה מסונן דק – 60 ק"ג
שוקולד – 140 ק"ג
מבחר פירות עונתיים טריים – 1,400 ק"ג
פסטה גורמה מעורבת – 240 ק"ג
מאפי סיגר – 220 ק"ג
מאפי קובה אפויים – 220 ק"ג
בצק עלים – 250 ק"ג.


ממנו ספנות נמסר לפספורטקרוז: "חגיגת המימונה תהווה את השיא של ההפלגה בת 3 ימים שבמהלכה נהנו המפליגים מארוחות חג עשירות, ממגוון של אטרקציות, פעילויות תרבות ופנאי, מבריכות שחייה, מועדוני ילדים ונוער, ג'קוזי, ספא, הופעות בינלאומיות, אומנים ישראליים, פעילות ספורט, תחרויות, סיורים מודרכים בלימסול שבקפריסין".
עוד נמסר, "במוצאי החג יתכנסו כ-2,000 חוגגים להינות ממיטב מאכלי המימונה. צוות השפים בקראון איריס השלימו את ההכנות לחגיגת המימונה הגדולה שתערך במוצאי החג בסיוע של כ-650 אנשי צוות מיומנים שקיבלו הסבר מפורט על מנהגי החג. לחגיגות המפוארות של המימונה, נעשה תכנון מוקפד של מגוון מרכיבים להכנת מנות
מסורתיות, שמבטיח חוויה מפנקת וחגיגית, המגלמת את מהות המסורות השמחות של
המימונה".