אירופה, יבשת עשירה בהיסטוריה ותרבות, מציעה גם עולם קולינרי מגוון ומרתק.
ערי הנמל, עם השפעותיהן הבינלאומיות והגישה לתוצרת טרייה מהים, הן מקומות מצוינים לחוות את המטבחים המקומיים.
הנה חמש ערי נמל אירופאיות שיפנקו את בלוטות הטעם שלכם ואיזה מנות מומלץ לנסות בכל עיר.
1. מרסיי, צרפת
עיר הנמל השנייה בגודלה בצרפת, מרסיי, היא כור היתוך של תרבויות וטעמים. המטבח המקומי מושפע מהמטבח הצרפתי הקלאסי, אך גם מהמטבחים האיטלקי, הספרדי והצפון אפריקאי.
המנות שמאפיינות אותה משלבות טעמים מכל המדינות הסובבות אותה ויש בה שילוב של ים ושפע תבלינים. מה מומלץ?
- בּוּיַאבֶּס: מרק דגים עשיר ופיקנטי, הסמל הקולינרי של העיר.
- פסטיס: משקה אניס פופולרי, נהוג לשתות אותו בתוספת מים וקרח.
- פירות ים: במיוחד מולים, צדפות ושרימפס.
- טפנד: ממרח זיתים שחורים, צלפים ושמן זית, מושלם עם לחם טרי.
- קליסון: ממתק מסורתי עשוי שקדים, סוכר ופירות מסוכרים
2. ליסבון, פורטוגל
בירת פורטוגל, השוכנת על גדות נהר הטז'ו, מציעה שפע של מאכלים ים תיכוניים עם נגיעות של השפעות אפריקאיות וברזילאיות ומציעה שילוב מרתק של היסטוריה, תרבות ואוכל. המטבח הפורטוגזי ידוע במאכלי הים הטריים שלו ובקינוחים העשירים.
מה מומלץ?
- פַּסטֶל דה נַטַה: טארט ביצים קטן ומתוק, המאפה האייקוני של ליסבון.
- בקלאהו: דג קוד מיובש ומלוח, שניתן להכין במגוון דרכים.
- ארז: אורז מבושל עם תוספות שונות כמו פירות ים, עוף או ירקות.
- וינו וֶרדֶה: יין לבן קל ופירותי מאזור מיניו בצפון פורטוגל.
3. גנואה, איטליה
- פסטה ויין מול הים FREEPIK
עיר הנמל ההיסטורית הזו בצפון איטליה, ידועה במטבח הליגורי שלה, המבוסס על פירות ים, עשבי תיבול ושמן זית וכמובן מביאה את השפע האיטלקי שכולנו מכירים.
מה מומלץ?
- פנסוטי: פסטה ממולאת בתרד וגבינות ריקוטה ופַּרְמִזַן.
- פרינטה: חביתית דקה עשויה קמח חומוס, מים ושמן זית.
- טְרִיַה: סוג של פסטה דקה וארוכה, נהוג להגיש אותה עם רוטב פסטו.
- וכמובן גלידה איטלקית.
4. ולנסיה, ספרד
עיר הנמל השלישית בגודלה בספרד, ממוקמת על חוף הים התיכון, וידועה במטבח הים תיכוני שלה, עם דגש על אורז, פירות ים וירקות, מזג האוויר החם והנוח הוא מצע לשפע של מנות קלילות וטעימות.
- פאיה: תבשיל אורז עם פירות ים, עוף, ירקות ותבלינים, המאכל הלאומי של ספרד.
- טאפאס: מנות קטנות וחמות או קרות, נהוג לחלוק אותן עם חברים.
- גַסְפַּצ'וֹ: מרק עגבניות קר, מושלם לימי הקיץ החמים.
- טורטיה: חביתה ספרדית עם תפוחי אדמה ובצל, ניתנת לאכילה חמה או קרה.
- צ'ורוס: בצק מטוגן בצורת מקלות, נהוג לטבול אותם בשוקולד חם.
5. איסטנבול, טורקיה
העיר הגדולה בטורקיה, ואחת הערים היותר קולינריות שיש. איסטנבול מציעה מטבח עשיר ומגוון, המשלב טעמים מהמזרח התיכון, הבלקן והסורי, הרבה בשרים והרבה מתוקים נפלאים וכמובן המשקאות החמים המיוחדים.
- קבב: בשר טחון צלוי על שיפוד, מגיע במגוון רחב של סוגים.
- דונר קבב: השווארמה הטורקית העשירה בתוך פיתה או לאפה.
- בקלאווה ורחת לוקום בטעמים ומילויים הנמצאים בכל פינה ברחובות העיר.
- תה טורקי: תה שחור חזק, נהוג לשתות אותו בכוסות קטנות.
- קפה טורקי: קפה שחור חזק, מבושל בסיר מיוחד.
חמש ערי הנמל האלה הן רק טעימה קטנה מהעולם הקולינרי העשיר והמגוון של אירופה. בכל עיר נמל תוכלו למצוא שפע של מסעדות, בתי קפה ודוכני אוכל רחוב, המציעים מאכלים מקומיים ובינלאומיים. אז בפעם הבאה שאתם מתכננים טיול לאירופה, אל תשכחו לכלול בתוכנית את אחת מערי הנמל האלה, וליהנות מחוויה קולינרית בלתי נשכחת.