אא

עצרתם בלונדון לפני ההפלגה? תקפצו למסעדה היוקרתית של השף הישראלי, שמרגשת את הבריטים

מסעדת קלארו התל אביבית שפתחה שלוחה יוקרתית בלונדון, היא השילוב המושלם בין אירוח ישראלי חמים וטעים ליוקרתיות אירופאית מלאת סטייל והיא מהווה מענה קולינרי מצויין שניה לפני הקרוז שלכם.

מסעדת קלארו בלונדון צילום Dominika Radomska מסעדת קלארו בלונדון צילום Dominika Radomska

העצירה בלונדון טומנת בחובה שפע של שופינג, שיטוט מופלא וכמובן אוכל מדהים. אנחנו ממליצים לכם בחום לקפוץ ולהנות מארוחה מרתקת במסעדת קלארו של השף רן שמואלי. 
באחד מהאיזורים היוקרתים של לונדון, ליד כיכר פיקדילי, ממוקמת מסעדתו של השף רן שמואלי, שמהווה את האחות החדשה לקלארו תל אביב והיא תוצאה של חלום של 20 שנה ועבודה קשה של 4 שנים. 
המסעדה מממוקמת במבנה יפייפה ועתיק ששימש בעבר כבנק, הנמצא בבעלות משפחת המלוכה (crown estate) כי חייבים קצת קסם בסיפור. גם פה, כמו בתל אביב, מכיל החלל מטבח-פתוח שבתוכו קורה כל האקשן ומסביבו ניתן לשבת ולהנות מדרינק ואוכל. לצד הבר הפתוח יש חלל אלגנטי עם שולחנות מעוצבים לכ- 60 לקוחות.

את התפריט בנו יחד השף רן שמואלי והשף בפועל של קלארו תל אביב טל פייגנבאום לצד מי שהפך להיות השף בפועל של קלארו לונדון-  שאדי עיסאווי (לשעבר חמרמורת בחיפה). 
 

קלארו לונדון. Dominika Radomskaקלארו לונדון. Dominika Radomska

אירוח ישראלי ויוקרתיות אירופאית

האוכל בקלארו ממשיך את הקו של שמואלי -ים תיכוניות עם המון שימוש בחומרים מקומיים, עונתיים, הרבה טריות, מהחווה לצלחת. 

בקלארו לא מחפשים להסתיר את הישראליות, אבל אם לרגע חשבתם שתקבלו פה חומוס ושקשוקה אז תתכוננו לאכזבה מצויינת כי במקום זה תקבלו שילובים נהדרים של פריקי, בורגול, לבאנה ופלפל חריף לצד שפע של חומרי גלם מקומיים שמתורגמים לכדי מנות נהדרות לצד הבלחות מהתפריט של קלארו תל אביב, כגון הפורל המעושן, צלחת של חריפים לצד פרנה, קולורבי בצליה איטית על לבאנה-מרווה וכמובן מגש הטלה המפורסם שהופך ללהיט בקרב הבריטים.  
במקביל לנגיעות הים תיכוניות תמצאו גם שפע של דגה כגון סול בחמאת לימון וצלפים, קרפצ'ו תמנון וזעתר מוחמץ, ונתחים יפייפים של צלע חזיר או טורטליני שורט ריבס בקרם בצל ועוד ובסופי השבוע יש בראנץ' נהדר עשיר בביסים הנהדרים של שמואלי והצוות שיהפוך את העצירה בלונדון לחוויה של ממש.

מה שמשותף בין לונדון לתל אביב היא חווית האירוח בקלארו, בשתי המסעדות האירוח מושלם עד רמת דיוק. בלונדון הכל עטוף כרגע באווירה חורפית קסומה, החלל המעוצב והאוכל המעולה מייצרים בילוי גבוה שכיף לחוות אותו.

קלארו לונדון. Dominika Radomskaקלארו לונדון. Dominika Radomska


שמואלי והצוות משתמשים בשפע שיש ללונדון להציע מבחינת חומרי גלם הבאים מרחבי העולם, השילוב הזה לצד חיבור למגדלים מקומיים מספק מענה מושלם גם למקומיים שמחפשים לחוות ים תיכון גבוה וגם לישראלים שמחפשים לא עוד מסעדה ישראלית רגילה. 
למרות החששות בהתחלה, של השף והצוות, קלארו לא נתקלה בעוינות מצד המקומיים מלבד מעט בעיות של שיתוף פעולה מצד יחסי ציבור או כתבי אוכל. לבינתיים המקום עובד והצוות הוא מיקס מרתק של עדות ועמים שונים וזה חלק מהקסם. לא תמצאו פה כפיים ומוזיקה שמחה אבל עדיין בכל ביס, או חיוך של מלצר תרגישו שיש פה טוויסט ישראלי שזה הייחוד של המסעדה על פני כל מסעדה אחרת בלונדון. אה וטעים שם ממש .

השף רן שמואלי הוא מוותיקי וצנועי השפים בארץ, הוא לא בפרונט כבר שנים ועדיין ידו בכל, מאז ומתמיד הוא דחף לחיזוק החקלאות המקומית, לאוכל שטעים באמת ולא רק לצילומים, וזה מה שהוא רוצה שיהיה גם בקלארו לונדון. המחירים הם לא של מסעדת יוקרה ובטח לא של מסעדה עממית אבל עדיין החזון הוא שכל אחד יוכל ויהנה לאכול בה, מדרינק וביס של ערב מוקדם דרך בראנצ'ים לכל המשפחה ועד ארוחת ערב רומנטית. קלארו לונדון היא שילוב קסום בין אירוח ישראלי לסטייל אירופאי. המלצה חמה וטעימה ממש.


לאתר המסעדה 12 waterloo place, st james, SW1Y 4AU

 

הירשמו למבזקי פספורטקרוז

וקבלו את העדכונים והחדשות הכי חמות של עולם התיירות והתעופה בארץ ובעולם

תגיות: לונדוןמסעדות

מאמרים נוספים

 
מחפש...
תנו לנו לייק בפייסבוק, ותישארו מעודכנים

מומלצים בשבילך: